BÚVÁR BLOG

Amelia Earhart repülőgépe
Kiemelt

Megtalálhatták Amelia Earhart repülőgépét

A feltételezett roncs 5000 méteres mélységben lehet.

A Deep Sea Vision óceánkutató cég azt állítja, hogy lokalizálhatta az 1937-ben eltűnt Amelia Earhart repülőgépét. A legendás amerikai pilóta az első nő volt, aki szólórepüléssel kelt át az Atlanti-óceánon.

Earhart és navigátora, Fred Noonan 1937-ben a pilóta Lockheed 10-E Electra modelljével kísérelte meg a Föld körberepülését. A gép a Csendes-óceán középső részén, a Lae és a Howland-sziget közötti úton tűnt el, az amerikai történelemben korábban példátlan keresési akció indult, hiába.

A történtek megmagyarázására számos hipotézis született. A legelterjedtebb elmélet szerint ahogy a pilóta és navigátora a Howland-szigetet kereste, a gép üzemanyaga elfogyott, és az óceánba zuhant.

Tony Romeo, a légierő egykori hírszerző tisztje és a Deep Sea Vision vezérigazgatója csapatával nemrégiben víz alatti szonárral végzett vizsgálatot mintegy 160 kilométerre a Howland-szigettől. A kutatás során 5000 méteres mélységben egy repülőgép-szerű objektumot tártak fel, amely Romeo szerint Earhart lezuhant Lockheed 10-E Electra repülőgépe lehet. Mint Romeo kiemelte, a térségből másik baleset nem ismert.

A szervezet azt tervezi, hogy már idén visszatér a feltételezett baleset helyszínére további vizsgálatok céljából, és hogy jobb felbontású felvételeket készítsen az egyelőre azonosítatlan tárgyról.

forrás: divecenter.hu

 

Továbbiak

Klub információ

Diving Sopron búvárklub

9400 Sopron, IV. László király utca 4.
Kapcsolat velünk+36 70 3704686
Adatkezelés | ÁSZF | Rólunk


NEUFELD Neufeld2024.03.31 14:45
10,2Cº