BÚVÁR BLOG

Egress Zoltán: Piszke Papa tengeres meséi

Piszke ​papa tengeres meséi - Könyvajánló

A tenger mélye értékes kincseket rejt! Többek között izgalmas állatokat, értékes barátságokat és megannyi tanulságot is a gyermekeknek.

A könyv nem az első rész, hiszen megjelent már Piszke papa meséi - Tíz vidám állatmese című kötet. De az első könyv ismerete nélkül is tökéletesen élvezhető.

Egressy Zoltán könyve szórakoztató formába öltve mutatja meg, mi minden rejtőzik a tenger fenekén. Kedves, és tanulságos mesékkel mutatja be a barátság fontosságát, az értékes kapcsolatok dinamikáját. Láng Anna hihetetlenül szép, kidolgozott illusztrációi teszik kézzelfoghatóvá mindezt a kicsik számára. A nyelvezet könnyed, jól olvasható. De nem akisbabás gügyögés, hanem értékes szókapcsolatok, párbeszédek teszik alkalmassá, élvezetessé.

A történetek hossza lehetővé teszi az egészen kicsi, olvasni segítség nélkül még nem tudók és a nagyobbacska, egyedül olvasók számára is a mesék élvezetét. Így 5 éves kortól 10-12 éves korig bárkinek szívesen ajánlanám. A történetek nem túl egyszerűek, gyerekesek, így a nagyobbak is élvezetesnek fogják találni.

Viki véleménye (8 éves):

A kedvenc szereplőm a babonás csikóhal volt, meg Ervin, a moho palackorrú delfin. Jó volt a könyv stilusa, könnyen olvasható azok számára is, akik nehezebben olvasnak. Bár az egyes részek elég hosszúak voltak. Szépek voltak benne a rajzok, azok különösen tetszettek.A legcukibb kép az 54, és az 55 oldalon volt. Azért az lett a kedvencem, mert minden fontos szereplő összegyűjt benne.

8-9-10 évesenek ajálom.a könyv olvasását leginkább, ők fogják élvezni legjobban. A fő tanulság a könyvben az, hogy barátok segítségével minden könnyebb, hiszen itt is összesegítettek a halak, akik jóban voltak egymással, bármi is történt.

Daniella véleménye (11 éves):

A kedvenc szereplőm Ervin, a palackorrú delfin, mert olyan kedves volt. Nekem kicsik voltak a betűk, de azért jól olvasható. Szépek voltak a rajzok. Tetszet a halaknak a szine, főleg Jakabé, neki volt szerintem a legszebb szine, meg Móricnak. Jó volt a könyvnek a stílusa. Tetszett, hogy a halak ilyen kedvesek voltak egymással. Azoknak javaslom olvasni a könyvet, akik szeretik a vizet és az élőlényeket. A kedvenc képem az 50. és az 51. oldalon volt. Azért azok, mert ott olyan szép színű hínárok voltak. 8-9 éveseknek ajánlom leginkább.

A könyvet köszönjük a Manó Könyvek kiadónak!

Fülszöveg:

Utazzunk képzeletben egy tengerhez Egressy Zoltánnal, Piszke papával, hogy megismerkedhessünk egy tucat különleges állattal, miközben a la fontaine-i hagyományokat követő meséket olvassuk! Ránk vár egy holdhalról, tintahalról, kőhalról, rájáról és megannyi tengeri állatról szóló kedves, okosan tanító, elgondolkodtató történet és sok-sok meséléssel töltött közös perc.

Manó Könyvek
56 oldal
keménytáblás
ISBN: 9789635841516
Illusztrálta: Láng Anna

 

Továbbiak

Klub információ

Diving Sopron búvárklub

9400 Sopron, IV. László király utca 4.
Kapcsolat velünk+36 70 3704686
Adatkezelés | ÁSZF | Rólunk


NEUFELD Neufeld2024.03.31 14:45
10,2Cº