MERÜLŐHELYEK

DeepSpot - Lengyelország

DeepSpot - Lengyelország

Európa legmélyebb medencéje a Lengyelországban található 45 méter mély DeepSpot

 A Deepspot egy medence és búvároktatóközpont, amely Mszczonówban, Lengyelországban, Varsó közelében található. 2021 júniusáig tartotta a világ legmélyebb úszómedencéjének rekordját, amikor is megnyílt a 60 méteres (200 láb) Deep Dive Dubai.

A Deepspot gyakorló és oktatóhelyként szolgál különböző szintű tapasztalattal rendelkező légzőkészülékes és szabadtüdős búvárok számára, akik további búvárkészségeket szeretnének fejleszteni. A medence 45 méter (148 láb) mély, és több mint 8000 köbméter vizet tartalmaz. A létesítmény 2020 decemberében nyílt meg, becsült költsége 8,75 millió euró és több mint két évig tartott felépíteni. A medence létrehozásához 5000 köbméter betont és 1000 tonna acélt használtak fel.

A létesítmény és a medence számos speciális funkcióval rendelkezik, léterhoztak benne mesterséges víz alatti barlangokat és régészeti romokat valamint megtalálható egy kis hajóroncs is. Van egy víz alatti üvegalagút a nézők számára és a medence mellett szálloda is épült, 5 méter mélyen víz alatti szobákkal és belátással a víz alá.

A létesítmény elsősorban szabadidős búvároktatásra szolgál; ugyanakkor a Deepspot arra is számít, hogy képzést és létesítményeket kínál a rendőrök, tűzoltók és katonai személyzet számára, akiknek jártasságra van szükségük a műszaki és professzionális búvártechnikákban.

A Deepspot megnyitásáig az az olaszországi Montegrotto Termében található Y-40 Deep Joy volt a világ legmélyebb medencéje.

 

Továbbiak

Klub információ

Diving Sopron búvárklub

9400 Sopron, IV. László király utca 4.
Kapcsolat velünk+36 70 3704686
Adatkezelés | ÁSZF | Rólunk


NEUFELD Neufeld2024.03.31 14:45
10,2Cº