MERÜLŐHELYEK

Erlaufsee - Búvár az alpesi tóban

Erlaufsee - Ausztria

Soprontól kb. két órányira, Niederösterreich tartományban, Mariazell közelében egy alpesi tó 830 m tengerszint feletti magasságban.

Mivel a tó magántulajdonban van, Dive Card szükséges hozzá, amit a kocsi szélvédőjéhez jól láthatóan ki kell tenni. Ez 20 €-s tétel, 1 évig érvényes, a szomszéd faluban a Neptun búvárbázison is beszerezhető, vagy a helyszínen QR kód leolvasással online (akkor viszont csak a naptári év végéig érvényes). Ez több osztrák tóban való merülésre is feljogosít.
A helyszínen már nincsen belépő.
Az említett búvábázison lehet levegőt, nitroxot is töltetni, akár 300 barig, vagy palackot és felszerelést is bérelni. Anton, a helyi dive master kérésünkre itt tartott nekünk egy briefinget, ő javasolta, hogy a délben is napsütötte strand melletti Schwabbellandnál kezdjünk.
A tóba 2 helyen lehet búvárként bemenni; Schwabbelland és Harry’s stég. Ahogy a képeken is látjátok, közvetlenül a parton öltöztünk és onnan sétáltunk be.
Maximális mélység 38 méter, ahol nyáron is 4 fokos a víz. Itt télen lehet jég alá is merülni a megfelelő jogosultsággal. Érdemes melegen öltözni, augusztusban is 17 méteren 6!! fok volt. 5-8 méteren 14-17 fok között. A legtöbb látnivaló is ebben a mélységben van. Különböző növények, kishal-rajok, köztük vadászó csukák. A Harry’s stég bemenetelnél van épített víz alatti plató 5 és 10 méteren és valahol egy rakéta is, amit mi majd egy második körben jövünk vissza megnézni ???? A stégtől jobbra indulva egy meredek, élettelen sziklafal törik le 30 méteres mélységig. Ezen a falon van 4 méteres mélységben a kereszt a képről.
Szép alpesi környezetben, Neufeldhez hasonló állatvilágra, változatos növényflórára számíthattok a hegyi merülésen. Az alacsony vízhőmérséklet miatt az 1. és a 2. lépcső fagyásának veszélye fennáll!

Továbbiak

Klub információ

Diving Sopron búvárklub

9400 Sopron, IV. László király utca 4.
info@diving-sopron.hu+36 70 3704686

Adatkezelés | Impresszum

Vélemények

Will Cragin
An awesome diving experience. Balazs was very accommodating with everything, especially with the fact that I don't speak much Hungarian. He was able to speak ...
Csilla Szabó
Nagyon profi szervezés. A biztonságèrzet maximális. Mindig jó a csapat ès remek a hangulat! :) Bárkinek bármilyen fenntartása van ...
Zoltán Papp
Nagyon jó élmény volt, csak ajánlani tudom az élménymerülést :) (Translated by Google) It was a very good experience, I can ...
Csilla Vidáné Ivánkovics
Március 10-én vett részt 10 éves fiam az élmény búvárkodáson. Ha azt mondom egész hazaúton azt hallgattam: ...
Dalma Bobula
Szuper búvár csapat! Nagyon segítőkészek és profik :) (Translated by Google) Super diving team! Very helpful and pros :)
Gábor Gáncs
A legjobb csapat. Gyertek ide. (Translated by Google) The best team. Come here.
Norbert Knábel
Gyors, időben rugalmas elméleti és gyakorlati búvárképzés Profi oktatóval. A bázis könnyen megközelíthető és ...
Viktória Szórádi-Pinezits
Határok feszegetése, adrenalin, szuper társaság, még szuperebb oktató. Összegezve két szóval: felejthetetlen élmény... (Translated by Google) Border ...
Gyula Bali
Nagyon jól éreztem magam! A következő: Neufeld (Translated by Google) I felt very well! The following is Neufeld
Gábor Bognár Nagy
Professionelle Tauchschule mit coolen Lehrer, top equipment, tolle guides gute Preise für Tauchkurse sowie fun dives.
Gergely Jaczkó
Jó társaság, nagyon jó túrák és egy nagyon nyugodt jó fej oktató aki a nehéz diákokat is jól ...